Fogyasztási rekordot állított fel a Peugeot

Egy turbódízel motorral szerelt Peugeot 208-as fogyasztási rekordot ért el egy francia tesztpályán, miután száz kilométerenként csupán két liter gázolajra volt szüksége.

A hibrid üzemű autók is megirigyelhetnék a Peugeot 208 legújabb rekordját, a francia márka kisautója ugyanis száz kilométerenként mindössze két liter gázolajat fogyasztott egy teszt során, ahol az arra kijelölt pályán három-négy óránként váltották egymást a vezetők. Egy sorozatgyártású, 1,6 literes, 100 lóerős BlueHDi motorral, ötfokozatú kézi váltóval és start-stop rendszerrel felszerelt 208-assal összesen 2152 kilométert tettek meg, és ez alatt az autó mindössze 43 liter üzemanyagot fogyasztott.

A tesztre fogott autón semmit sem módosítottak, hiszen már szériaváltozatban is kimondottan takarékosságra hegyezték ki. A kerekeire ugyanis a Michelin alacsony gördülési ellenállású abroncsait szerelik, a hátsó ablakára pedig apró légterelők kerülnek, így a szabvány szerinti átlagfogyasztása is mindössze 3 liter száz kilométeren, amely 97 g/km-es szén-dioxid-kibocsátásnak felel meg – ezt sikerült jelentősen alulmúlniuk a tesztpilótáknak.