Megújult formában térhet vissza a Peugeot 4008

A Peugeot azon kevesek közé tartozik, aki eddig kimaradt a kupé-SUV modellek világából. Ezen változtathat majd a 4008 következő generációja a jelen állás szerint.

Az SUV vonal erősödésével az elmúlt években sorra jelentek meg az alkategóriák is. Érthető, hiszen a gyártók pénzből élnek és ma már mindent el lehet adni, amire akár jelzés értékkel is „terepjáró” stílust aggatnak. Így született meg a kompakt és a mini SUV kategória, na meg persze a kupé-SUV kifejezés is.

Ez utóbbival azon modelleket illetjük, melyek emelt hasmagassággal és SUV stíluselemekkel rendelkeznek, de mellette hátrafelé lejtő tetőívvel rendelkeznek. Sportos variánsoknak is mondhatnánk őket, de inkább arra jók, hogy bizonyos méretosztályokban drágább és egyedibb alternatívát nyújtsanak. A gyártók sorra ismerték fel, hogy szükség van ilyen húzásokra is, így ma már a legtöbb márka kínálatában találhatunk hasonló autókat.

A Peugeot eddig kimaradt azonban a buliból, de ez nagyon hamar meg fog változni a Carscoops magazin információi szerint. Egy kiszivárgott pletyka ugyanis arra világított rá, hogy a következő 4008 generáció már a jellegzetes tetővonallal, na meg villanyosított hajtásláncokkal mutatkozik majd be, természetesen a 3008 alapjait hasznosítva. A hivatalos premierre a szivárogtatás szerint még az év első felében számíthatunk, az értékesítés viszont csak jövőre várható.