Szimulátorozással gyorsítja a fejlesztési folyamatot a Bentley

A Bentley egy új és igencsak komplex szimulátor hadrendbe állításával nem csak a fejlesztési folyamatokat gyorsítja fel a jövőben, hanem egyben a környezetre gyakorolt hatását is csökkenti. Még a prototípus megalkotása előtt tesztelni tudják ezzel a módszerrel az új autók viselkedését és komfortját.

Egy új autó kifejlesztése kimondottan hosszú és összetett folyamat. A gyártók azonban folyamatosan próbálják gyorsabbá tenni a munkát új eljárásokkal. Most például a Bentley egy új szimulátorral javít a hatékonyságon.

Az olasz VI-grade által kifejlesztett gép különlegessége, hogy kimondottan a menetkomfort fejlesztésére hangolták, azaz a futómű és a karosszéria reakcióit lehet tesztelni vele különböző helyzetekben, még az előtt, hogy az első prototípus fizikai értelemben elkészülne.

A gyártó hangsúlyozza, hogy ezzel nem csak a fejlesztés gyorsabb, hanem a károsanyag-kibocsájtás is komoly mértékben csökkenthető. Miért? Mert egyszerűen a közúti teszteléseket a fejlesztési folyamat nagy részéből el lehet így hagyni, ráadásul nem kell fizikailag az autókat a világ különböző pontjaira elszállítani a szélsőséges helyzetek megteremtéséhez.

„Az első, mindenre kiterjedő menetfrekvenciás vezetési szimulátor bevezetése a Bentley-nél kulcsfontosságú pillanat számunkra. Ez a csúcstechnológiás rendszer jelentős előrelépést jelent virtuális fejlesztési képességeink terén, és lehetővé teszi számunkra, hogy először finomítsuk a Bentley alapvető tulajdonságait dinamikus virtuális környezetben.”- mondta Charlie Smith, a Bentley virtuális fejlesztéseiért felelős mérnöke.