Elektromos szuper SUV-ként éledhet újjá a Mercedes R-osztály

Az R-osztály szellemi örököseként visszatérő hétszemélyes elektromos SUV ütköztetheti egymással a Mercedes AMG és EQ modellcsaládját a tervek szerint. Egy teljesítményorientált villanyos SUV lesz az öt év múlva érkező újdonság.

A Mercedes villanyosítási törekvései egyértelművé teszik, hogy elkerülhetetlen lesz idővel a teljesítményorientált AMG paletta és az elektromos modellekre kihegyezett EQ modellcsalád keresztezése. Már csak az a kérdés, hogy ez mikor következik be, azaz mikor születik meg az első teljesen elektromos, ám egyben túlzóan erős csillagos modell. A Car Magazine online portálnak most van erre egy elképzelése.

A srácok ugyanis tudomást szereztek róla, hogy gőzerővel zajlik a korábbi AMG vezér (most már az Aston Martin első embere) Tobias Moers által is említett elektromos hétszemélyes SUV, ami várhatóan Mercedes-AMG GLR (vagy EQR) néven kerülhet majd be a kínálatba. Lényegében a pár éve a palettáról lekerült R-osztály szellemi örököséről van szó, csak jóval keményebb és modernebb formában.

Egyterűből ugyanis SUV lesz az új elképzelések szerint, a hajtásláncot pedig teljesen elektromosra cserélik. Nem is akármilyenre, ugyanis a Car Magazine belsős informátorai szerint három villanymotor hajtja majd az autót, a rendszer összteljesítménye pedig akár 1000 lóerő is lehet. Ennél többet egyelőre nem árult el a Mercedes az újdonságról, korábban viszon Moers arról beszélt, hogy 2025-ben kerül majd bemutatásra a legnagyobb villanyos, hétszemélyes szabadidő modell.