Megkezdődött a konnektoros hibrid Seat Tarraco gyártása

Több mint egy éve haknizik a Seat a Tarraco konnektoros hibrid változatával, hozzájutni viszont egészen idáig nem lehetett. Az ok egyszerű, még csak most indul be a modell gyártása.

Németországban, a Seat wolfsburgi üzemében kezdődik el a Tarraco konnektoros hibrid változatának a gyártása a napokban. Az újdonságot még tavaly nyár végén mutatta be a VW fennhatósága alatt álló márka, ám a koronavírus járvány miatti leállások egészen idáig késleltették a gyártási folyamat beindulását.

A Tarraco ezzel már kéttagúra bővítette a konnektorról is tölthető palettáját, ugyanis a kis városi Mii kiesésével (nemrég jelentették be, hogy utódmodell nélkül megszűnik) eddig csak a Leon e-Hybrid változata képviselte elektromos fronton a Seat márkát.

A Tarraco e-Hybrid PHEV hajtásának alapján a konszern 1,4 literes turbós egysége adja, amit egy 113 lóerős elektromos erőforrással egészítettek ki. A rendszer összteljesítménye így 245 lóerő, az elektromos hatótávja pedig 44 és 49 km közé tehető a szigorú WLTP szabvány szerint lemérve.

A modell villanyosított hajtással csak ötszemélyes kivitelben elérhető Xcellence és sportos elemeket is tartalmazó FR trim felszereltséggel.