Egyre több teljesítményorientált Peugeot modellre számíthatunk a jövőben

A Peugeot vezérigazgatója leplezte le a francia gyártó közeljövőt érintő terveit, melyben gyakoribb modellfrissítés és a teljesítményorientált paletta kiépítése is szerepel.

Jean-Phillipe Imparato az Auto Express magazinnak beszélt a Peugeot jövőre vonatkozó terveiről, ami két fontos tényre is rávilágított. Az első ilyen, hogy a Peugeot vezér komoly mértékben hisz a paletta frissen tartásából következő fejleményekre, azaz jóval több új oroszlános járgányra számíthatunk a jövőben, mint eddig.

„Minden egyes évben és minden egyes régióban nagy premiert szeretnék. Ez már 2021-re is értendő, méghozzá márciusban is nagy leleplezéssel készülünk.”- mondta Imparato, majd hozzátette, hogy ő már egy jó ideje sürgeti a minden évben új modell stratégiáját.

Ami talán még ennél is fontosabb, hogy a jövőben bizony folytatódik az, ami az 508 PSE (Peugeot Sport Engineered) modellel megkezdődött, azaz további teljesítményorientált modell is érkezik majd a palettára. Na de mely modellek kapnak ilyen sportos kivitelt a későbbiekben? Mindegyik, ami mostantól bemutatásra kerül!

„Minden egyes modellnek az 508-al kezdődően szeretném ha lenne egy teljesítményre kihegyezett átirata a palettában. Ez még 2021-ben megkezdődik az 508 PSE-vel, mely egyben egy üzenet is a piac számára. Azt üzenjük, hogy mi nem szeretnénk, ha a villanyos átállás unalmas lenne. Még akkor is az élményt keressük, ha a CO2 kibocsátás már jóval 50 gramm alatt van.”- hangzik az ígéret.

Az 508 Peugeot Sport Engineered tehát még idén az év első felében megérkezik és bizony egy igazán ütős hibrid járgányra számíthatunk. A sportos karosszéria alatt ugyanis az 1,6 literes turbós benzines egységre épülő, de két elektromos motorral kisegített hajtáslánc bújik majd meg összkerék meghajtással, 360 lóerős teljesítménnyel és 520 Nm nyomatékkal.