Évente jelentkezik új autóval az Alfa Romeo, a Tonale nyitja a sort jövőre

Az Alfa Romeo vezetősége számolt be a cég új üzleti terveiről, melyben igencsak komoly modellinvázió fedezhető fel. 2026-ig minden évben jön egy újabb modell, majd beköszönt az elektromos korszak az olaszoknál.

A Stellantis sajtótájékoztatóján számolt be az Alfa Romeo vezérigazgatója arról, hogy alaposan felpörgetik az életet a mostanság lassan vánszorgó márka körül. Jean-Philippe Imparato nem kevesebbet ígért, mint hogy innentől kezdve minden évben kijön egy-egy fontos újdonság.

Az is kiderült, hogy a sort jövő márciusban a Tonale SUV nyitja, melynek elméletileg már idén meg kellett volna érkeznie, de az Alfa vezér nem volt elégedett a hibrid rendszer tudásával, így visszaküldte az autót a tervezőasztalra. A következő évben egy újabb SUV modell érkezése várható, melyet a Tonale alá pozícionálnak be, azaz egy belépő szintű városi crossover várható 2023-ban, szintén hibrid hajtással. A 2024-es újdonságról elég burkoltan beszélt Imparato, de annyit azért elárult, hogy az amerikai piac felé is szeretnének nyitni a jövőben, azaz ez egy az eddigieknél nagyobb modell érkezését sejteti.

2026-tól már a márka tisztán elektromos szereplése lesz megfigyelhető, melyről annyit árultak el a gyáriak, hogy továbbra is a vezetési élmény kerül majd előtérbe, azaz „nem iPad-okat árulnak majd autóknak öltöztetve”.

A jövő Alfa modelljei már nem az eddig ismert Giorgio platformot hasznosítják majd, hanem az STLA-Large architektúrát, mely egy továbbfejlesztett és villanyosított alap és a Maserati is használja majd az újdonságainál.