Jelentős anyagi támogatáshoz jutott a Cruise a Microsoft által

A General Motors önvezető autókat fejlesztő részlege komoly befektetőre talált a Microsoft személyében. A számítástechnikai óriáscég csaknem 2 milliárd dollárral lendíti előre a folyamatokat.

A General Motors önvezető autót fejlesztő részlegéről már korábban is esett szó oldalunkon, hiszen a Cruise nem is olyan régen megkapta az engedélyt arra, hogy Amerikában közúti körülmények között is tesztelje a magától közlekedő „kapszuláját”, az Origint. Most egy újabb fellendülés várható a fejlesztési és tesztelési folyamatokban, miután a Microsoft úgy döntött, hogy a Honda mellett az amerikai céget is megtámogatja egy jelentősebb anyagi befektetéssel.

Egészen pontosan 2 milliárd dollárt költ Bill Gates cége arra, hogy előre lendítse a folyamatokat, aminek hírére a GM részvényei azonnal 8,2 százalékos emelkedésbe kezdtek. Az együttműködés ráadásul nem csak anyagi támogatásban merül ki, hanem ezzel a Cruise számára elérhetővé válik majd a Microsoft felhőalapú számítástechnikai rendszere is, az Azure.

A Cruise az Origin önvezető kapszulával a közösségi közlekedés átformálását tűzte ki célul, ráadásul a gyáriak kommunikációja szerint a jármű egészen hihetetlen 1,6 millió kilométeres élettartammal rendelkezik majd kedvező fenntartási és szervizelési költségekkel.