Elektromosként térhet vissza az Alfa Romeo Alfetta

Visszatérhet az Alfa Romeo palettájára a 70-es évek egyik legsikeresebb modellje, az Alfetta. A márka vezérigazgatója egy elektromos csapott hátút is szeretne látni a C szegmens kínálatában.

Az Alfa Romeo ugyan nem tartozik az elektromos autózás éllovasai közé, sőt, ha az átlagot nézzük, akkor komoly lemaradásban is van, de azért ott van a rövidtávú tervek között a villanyos paletta kiépítése.

Ennek a része lesz a már meglévő modellek villanyosítása (például a Giulia következő generációja), illetve nagyon úgy tűnik, hogy régi legendás elnevezésekkel újabb autók épülhetnek be a kínálatba. A márka vezérigazgatója például most az Alfetta felélesztését lengette be az olasz Quattroruote magazinnak adott interjújában.

„Az Alfa Romeo számára a C szegmensben való részvételnek nem szabad csak a Tonale jelenlétében kimerülnie. Én még egy Alfettát is szeretnék oda”- mondta tömören Jean-Philippe Imparato, aki még azt is elárult, hogy nem vinné át az SUV vonalra a modellt, hanem egy szexi megjelenésű csapott hátúként képzeli el a visszatérést, természetesen már teljesen elektromos autóként.

Imparato kijelentése már csak amiatt is érdekes, mert az Alfa nemrég pontosan azért vette le a palettáról a Mito és a Giulietta modelleket, hogy az SUV terjeszkedésre tudják fordítani minden erejüket. Úgy látszik ez most megváltozhat, azaz elektromos hajtással, de visszatérhetnek a klasszikus jól bevált karosszéria variációk is.