Egyre több infó derül ki a Kia jövőre érkező elektromos autójáról

A Kia új generációs elektromos autóinak első képviselője lesz a jövőre érkező szériává érett Imagine tanulmány. Most erről tudhatunk meg néhány lényeges információt.

A Kia rövidtávú tervei között szerepel, hogy 2025-ig csaknem 11 új elektromos autót küld piacra globálisan. Ezek az új generációs villanyosok képviselik majd a márka jövőjét is, ráadásul már jövőre megérkezik az első fecske.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy olyan elektromos crossover lesz, mely valahol az SUV-k és a hagyományos lépcsőshátúak között foglal majd helyet félúton. Az alapokat az az E-GMP platform adja majd, melyet a horvát elektromos specialista RIMAC-al közösen fejlesztett ki a Kia. Ez az alap teszi lehetővé azt is, hogy több mint 500 kilométeres hatótávval és a teljes hatótávot akár 20 perc alatt visszaadó 800 voltos töltő rendszerrel ruházzák majd fel az egyelőre Kia CV kódnéven futó újdonságot.

A Kia mindezek mellett jövőbe mutató felhasználói élményt is ígér, de erről bővebben még nem beszéltek a nyilvánosság előtt.