Idő előtt bukott le az új Mercedes S-osztály

Jóval a hivatalos bemutatója előtt sikerült valakinek lelepleznie a Mercedes S-osztály jövőre érkező generációját. Új belső és külső dizájn jellemzi a csillagosok zászlóshajóját.

A Mercedes S-osztály következő generációja már jövőre a szalonokba kerül. A hivatalos leleplezés azonban még várat magára, ám néhány kiszivárgott fotónak köszönhetően már most láthatjuk, hogy mivel állunk szemben.

A képek valószínűleg egy tesztelés után készültek, hiszen az álcázás ragasztásai helyenként még látszanak a karosszéria egyes pontjain. A lényeg, hogy a külső és a belső dizájn is alapvetően változik meg.

A külső egyértelműen a CLA-CLS által képviselt irányba mozdul el, azaz a legnagyobb Mercedes szedánon is megtalálhatóak lesznek a jellegzetes kifelé szélesedő hátsó lámpák. Az első traktus is alapvetően megváltozik, a gigantikus hűtőrács mellett szinte jelentéktelennek tűnnek az új formába öntött fényszórók.

Belül letisztult műszerfallal és a régebben még Tesla jellegzetességnek számító gigantikus érintőképernyővel találkozhatunk. Ennek is köszönhető, hogy lényegében fizikai gombok már nincsenek is, mindent digitalizálva fognak majd irányítani a szerencsés tulajdonosok.