Már készül a Lamborghini elektromos autója

A Lamborghini 2024-ig villanyosítja minden modelljét. Ez többnyire hibrideket jelent majd a palettán, de már készül egy tisztán elektromos variáns is Audi-Porsche alapokon.

A Lamborghini nemrég számolt be a közeljövőt érintő terveiről, melyek között bizony ott szerepel a paletta komplett villanyosítása is 2024-ig. Ez a legtöbb esetben azt jelenti, hogy elektromos rásegítést kapnak majd a benzines erőforrások, de bizony már nagyban készül a gyártó tisztán elektromos modellje is, mely nem az SUV vonalat erősíti tovább.

Az Automotive News magazin most azt is megtudta, hogy ez egy 2+2 üléses GT modell lesz, mely az Audi és a Porsche közreműködésével jelenik majd meg várhatóan valamikor 2025 és 2027 között.

A Lamborghini a Volkswagen-csoport új SSP platformját használja majd fel, melyet a konszern korábbi beszámolója szerint 2025 után mutatnak majd be és egyesíteni fogja a jelenleg már-már zavarba ejtően szerteágazó (MQB, MSB, MLB, MEB, PPE) platform kínálatot.

Mindezek mellett a gyártó azt is megerősítette, hogy egyelőre nem kap kisebb testvért az Urus, azaz nem bővítik az olaszok az SUV palettájukat, mert az már elmozdítaná a márkát a sportkocsi-gyártótól különböző prémium irányba, egy ekkora arculat váltásra pedig nincs még felkészülve a Lamborghini célközönsége.

(a képeken az Asterion koncepció látható, mely a Lamborghini legutóbbi 2+2 üléses tanulmánya még belsőégésű motorral szerelve)