Egy újabb szereplő felbukkanására lehet számítani az elektromos autók világában

Többek között az Apple termékek összeszerelőjeként elhíresült Foxconn lehet az elektromos autózás legújabb piaci szereplője. Elektromos platformuk már van, már csak fel kell építeni rá egy autót is.

Ahogy folyamatosan tolódik az autózás világa a villanyosítás felé, úgy jelennek meg újabbnál újabb techipari cégek, melyek szeretnének egy szeletet abból a bizonyos tortából. Most az Apple legfőbb összeszerelőjének számító Foxconn ugrott elő a semmiből egy kész elektromos platformmal.

Egészen pontosan egy olyan architektúrát mutattak be, melyre többféle felépítémény is rászerelhető, így csak a gyártók képzelete szabhat határt a benne rejlő lehetőségeknek. Gyártók többesszámban, a Foxconn ugyanis már most leszögezte, hogy bárkivel hajlandó megosztani a platformot, aki lát benne fantáziát. Természetesen nem ingyen, de a szándék akkor is jó.

A gyáriak ráadásul kész hajtásokat is kínálnak a gördeszka rendszerű padlólemezükhöz, a variációk száma pedig kellően bőséges. Az akkumulátor csomag lehet 93, 100 és 116 kWh teljesítményű, amihez kérhető egy- vagy kétmotoros elosztás is. Előre egy 129, 204 vagy 272 lóerős motor lesz elérhető, míg a hátsó tengely hajtásánál ezeken felül még egy 326 és egy brutális 462 lóerős alternatíva is megtalálható. Természetesen ezek oda-vissza kombinálhatóak, így a teljesítményskála roppant sokoldalú lehet gyártótól függően.

A Foxconn vezetősége ráadásul kellő humorral is bír, ugyanis azt mondták, hogy ha a Tesla az elektromos autózás iPhone-ja (amit ugyebár ők szerelnek össze az amerikai gyártónak), akkor ők lesznek a jövőben ugyan ennek a piacnak az Android-ja. A lehetőségek adottak, ráadásul az egyre több techcég minden eddiginél kiélezettebb versenyt eredményezhet elektromos fronton. A szemünk előtt alakul át az autózás világa teljes mértékben? Könnyen lehet. Mindenképpen érdemes az olyan neveket megjegyezni, mint a Lucid, a Waymo vagy éppen a Foxconn, mivel pár év múlva könnyen lehet, hogy úgy hivatkozunk rájuk, mint ahogyan most emlegetjük a Renault, a Mercedes vagy mondjuk a Honda márkákat…