Herbert Diess: Még mindig legyőzhetjük a Teslát

A Volkswagen még tavaly év elején jelentette be, hogy rövidtávon szeretnének a legnagyobb elektromos márkává válni. Egyelőre még messze van a Tesla trónfosztása, de azért Herbert Diess továbbra is bizakodó.

Ahogyan egyértelművé vált, hogy az autóipar nem kerülheti el az elektromos átállást a jövőben, azonnal megindult egy verseny is a nagyobb piaci résztvevők között. Érthető, hiszen mindenki a nagyobb szeletet szeretné abból a bizonyos tortából. A Volkswagen? Ők szeretnék a legnagyobbat.

Ez nem titok, hiszen még tavaly év elején jelentette be a német gyártó, hogy 2025-re a világ legnagyobb elektromos gyártójává válás a céljuk. Persze, ehhez olyan komoly „ellenfeleket” kell még legyőzniük, mint például az elektromos autózás terén jelentős előnnyel rendelkező Tesla.

Most, 2022 közepén Herbert Diess egy konferencián ismét visszatért az elektromos hatalomátvétel témájához. Ma már visszafogottabban beszélt a tervekről, de lényegében még mindig bizakodó a Volkswagen vezér. „Szoros verseny lesz, de nem adtuk még fel. Azt kell mondanom, nem számítottunk arra, hogy a fő amerikai versenytársunk ilyen gyors és jól felkészült lesz.”- hangzott el a Teslával kapcsolatos állítása.

Diess azt is elárulta, hogy most egyre inkább az amerikai piacra koncentrálnak majd, ahol a 10 százalékos piaci részesedés elérése a cél első körben. Ennek érdekében már el is különítettek egy 7,1 milliárd dolláros keretet, hogy az észak-amerikai gyáregységeket felkészítsék az elektromos autók gyártására.

Na de mégis hogyan szeretné a Volkswagen megfogni a Teslát? Erre is kitértek a konferencián: lényegében a Volkswagen arra készül, hogy 2025-ben már minden létező szegmensben kínáljon elektromos autót a vásárlóknak, egészen a belépő szintű városi kisautóktól kezdve a legfelsőbb rétegeket megszólító luxusmodellekig.