Az Opel is csalhatott a dízelekkel

A német közlekedési minisztérium házkutatást tartott az Opel főhadiszállásán és az egyik gyáregységében is, miután felmerült, hogy csalással játszhatják ki a dízel autóik az emisszió mérést.

Nagyon úgy néz ki, hogy a dízel botrány következő résztvevője az Opel, miután a német közlekedési minisztérium rávilágított, hogy a villámos márka is csaló szoftvereket használhatott, hogy befolyásolja az emisszió mérések eredményét.

Le is rohanták az illetékesek az Opel főhadiszállást Rüsselsheimben, majd a kaiserslautern-i gyárat is felforgatták bizonyítékok után kutatva. A vizsgálat hivatalos eredménye még nem került nyilvánosságra, ám erős véletlen, hogy pont a házkutatás után pár órával adta ki az Opel a közleményt, hogy mintegy 100 ezer darab dízel Insigniát, Zafirát és Cascadát hívnak vissza szoftveres módosításra.

Az Opel már korábban is jelezte, hogy használnak olyan motorvezérlő egységeket, melyek bizonyos hőmérsékleten mérsékelten működnek csak, de ez szerintük teljesen legális és a motorok élettartamának növelése miatt van rájuk szükség.

Ha valamikor, hát most nem jönne jól egy botrány az Opelnek, miután pont az előző hónapban jelentették be, hogy hosszú évek után a PSA segítségével végre sikerült nyereséget termelniük az eddigi veszteségek helyett.