Ilyen erős Volkswagen Arteon még sosem volt, de sajnos nem is lesz

Az ausztrál Volkswagen minden évben előáll valami nagy dobással. Idén egy Arteon átalakításra esett a választás. Őrült művészet az övék!

A Volkswagen ausztrál csapata a tavalyi verseny Amarok után még magasabbra helyezte azt a bizonyos lécet. Idén egy Arteon-t készítettek fel pályaversenyzésre.

Első ránézésre az ART3on névre keresztelt alkotás egy vérbeli Art Car, ugyanis a festését egyedileg készítette el egy KADE művésznéven futó festő. A külcsín azonban senkit ne tévesszen meg, a művészi külső igazi vadállatot rejt.

Az autó meghajtásáról ugyanis egy 483 lóerősre hergelt kétliteres turbós egység gondoskodik, míg a megfelelő tapadás a Bilstein futóműre és a Pirelli P-Zero Trofeo semi-slick abroncsokra van bízva. Természetesen a belsőt is alaposan kipucolták és az FIA által hitelesített bukócsövezés sem maradhatott ki. Az egyedi kipufogó rendszer és az APR fék szett már csak hab a tortán.

Sajnos nem készül több a 3,9 másodperc alatt 100-ra katapultáló Arteonból, az viszont biztos, hogy már most várjuk, jövőre mivel rukkolnak elő a srácok.