Aranyos modern-klasszikus elektromos pickup érkezik Észtországból

Az elektromos pickupok egyre nagyobb figyelmet kapnak mostanság. Nem csoda, hogy egy észt startup céget is megihletett a dolog és piacra dobnak egy igencsak különleges modern-klasszikus járgányt.

Ha elektromos pickup, akkor általában a Tesla Cybertruck, a Rivian R1T vagy pedig a Ford F-150 Lightning ugrik be az embereknek. Pedig vannak kisebb figyelemreméltó próbálkozások is. Ilyen például az észt startup cég, a Nobe most bemutatott különlegessége.

Lényegében egy apró méretű, az 50-es évek Amerikáját felidéző járgányról van szó, melynek karosszériája karbonszálas műanyagból készül fa elemekkel kiegészítve, a meghajtásáról pedig egy 98 lóerős elektromos motor gondoskodik, mely egy 25 kWh-s akkumulátor-csomagról kapja az energiát. Ezzel Nobe pickupja 257 kilométert tud majd megtenni egyetlen töltéssel.

Az észtek nem most jelentkeznek először klasszikus-modern átirattal, még 2018-ban egy háromkerekű autót mutattak be szintén elektromos hajtással, majd 2019-ben leégett a műhelyük és mindent az alapoktól kellett újra elkezdeniük. Szemmel láthatóan sikerült a kilábalás, legalábbis ezt sugallja, hogy a Nobe 500 pickup a tervek szerint nem csak Európába, hanem az Egyesült Államokba is eljuthat.

A platós járgány árazása egyelőre nem ismert, de valószínűleg jóval drágább lesz, mint a 2018-as háromkerekű, mely nagyjából 20 ezer eurós áron még mindig megvásárolható.