Alaposan felfrissül a Volkswagen Golf még az év elején

A Volkswagen egyik legfontosabb és legikonikusabb modellje a Golf, mely idén immár ötven éve létezik a köztudatban. Érthető, hogy ebből az apropóból egy újdonsággal készülnek a németek, ám egyelőre szó sincs új generációról, hanem a most is kapható verziót frissítik inkább fel alaposan.

A Volkswagen 1974-ben mutatta be a Golf első generációját, ezzel lényegében egy legendás sikersztorit hozva létre. Azóta eltelt 50 év, ami alatt nem kevesebb mint 37 millió darabot értékesítettek a modellből, mely jelenleg a nyolcadik generációnál tart.

Érthető tehát, hogy a Volkswagen a 2024-es évet a Golf ünneplésére hegyezi ki, aminek egyik eszköze lesz egy igencsak alapos ráncfelvarrás is. Ezzel kapcsolatban azonban még eléggé szűkszavúak a gyáriak, csupán egyetlen kedvcsináló képecskét adtak ki, melyen az átrajzolt LED-es fényszórók mellett a világító embléma is lelepleződött.

Egyelőre ennyi, de a gyáriak azt ígérik, hogy nem csak a külsőhöz nyúlnak hozzá, hanem fejlettebb Infotainment rendszerrel, megújult hajtásláncokkal és új vezetést segítő megoldásokkal is találkozhatnak majd a vásárlók. A hivatalos premier dátumát is homály fedi egyelőre, de mivel a jelenlegi tervek szerint tavasszal már a rendelések felvételével foglalkoznak majd a kereskedések, értelemszerűen ennek február végéig meg kell történnie.