Volkswagen vezér: a nosztalgia zsákutca!

Thomas Schäfer, a Volkswagen vezérigazgatója árulta el, hogy nemrégiben csak egy Netflix film kedvéért raktak össze egy modern Beetle átiratot. Nem hozzák vissza a palettára a legendás modellt és a Scirocco fanatikusok se reménykedjenek mostanság új generációban.

A Volkswagen nemrég mutatott be egy különleges Beetle koncepciót, mely kapcsán sokan azt híhették, hogy szépen lassan visszaszivárog a kínálatba a legendás modell. A helyzet azonban teljesen más, a németek csupán egy filmes felkérésnek tettek eleget az autó megalkotásával. Sőt, most Thomas Schäfer, a Volkswagen vezérigazgatója beszélt arról az Autocar magazinnak, hogy semmi esély nincs arra, hogy olyan nevek, mint a Beetle vagy a Scirocco visszatérjenek egy modern generációval.

„Nincs értelme visszahozni ezeket a modelleket, a nosztalgia egyértelműen ma már zsákutca. Bizonyos modelleknek megvolt a maguk ideje, ez már a múlt”- hangzott a kijelentés, majd hozzátette a vezér, hogy jelenleg nagyon át kell gondolniuk, hogy mibe fektetnek pénzt.

Schafer azt is elárulta, hogy nem minden nagy Volkswagen modellnév kerül a kukába, a Golf és a Tiguan például valamilyen formában továbbra is megmaradhat a jövőben. „Úgy döntöttünk viszont, hogy nem dobjuk el azokat a hagyományos, sikeres neveket, amelyek oly sokáig egyet jelentettek a márkával, és amelyekbe olyan sokáig fektettünk be. Ilyen a Golf és a Tiguan is.”

Az elhangzottak alapján nagy a valószínűsége annak is, hogy az elektromos ID palettán a Buzz marad az egyetlen modell, mely valamilyen szinten a múltba tekint vissza a megjelenésével.