Stílusában hű marad a legendás Mercedeshez a HWA Legacy 190E Evo II átirata

A HWA Legacy kimondottan ikonikus és klasszikus modellek modern elemekkel felvértezésével foglalkozik. A restomod nagyágyúi most éppen egy Mercedes 190E Evo II projekten dolgoznak, mely megjelenésében és szellemiségében nem rugaszkodik el a legendás német sportszedántól.

Az autóépítés világában már évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a restomod irányzat. Elég csak például a Singer munkásságára gondolni, akik már évtizedek óta modernizálnak régi ikonikus Porschékat, de vannak olyan műhelyek is, akik nem kimondottan egy márka egykori kínálatából szemezgetnek, hanem annak esnek neki, ami a szívükhöz közel áll. Ilyen a HWA Legacy is, melynek legújabb munkája sok benzinvérű szívét dobogtathatja meg.

A srácok ugyanis a fejükbe vették, hogy megalkotnak egy olyan Mercedes 190E 2.5-16 Evo II átiratot, melynek ugyan a burkolatai alatt modern műszaki megoldások bújnak meg, de a szellemiség és a stílus marad továbbra is ugyan az, amit 1990-ben a német mérnökök megálmodtak. Fontos hozzátenni a projekthez, hogy a HWA nem eredeti Evo II példányokat farag át, hiszen az a ritkaságuk miatt sokak számára felháborodást váltana ki, hanem sima W201-eseket alakítanak át.

Na de hogy is áll jelenleg a folyamat? Ott, hogy már külső leplezés nélkül meg is mutatták az autót, melyből összesen 100 példány fog elkészülni. A képeken láthatjuk is, hogy a megjelenés tényleg szinte teljesen megegyezik a klasszikus Evo II szériával, de azért egy-két apróságot megváltoztattak rajta. Ilyen például a fekete hűtőrács és a sötétre maszkolt LED-es fényforrások megléte.

A technikai adatok azonban egyelőre nem publikusak, de a HWA illetékesei annyit azonban elárultak, hogy nem egy elektromos újragondolásról van szó. A hajtáslánc modern, benzines egységen alapul, melynek teljesítménye jóval több, mint amit az eredeti, Cosworth által megalkotott 16 szelepes erőforrás fel tudott mutatni anno. Természetesen ehhez mérten módosítottak a srácok a fékeken és a futóművön is.

Ennél pontosabb technikai leírás egyelőre nincs, de annyit már lehet tudni, hogy egy példány a modern Evo II-ből nagyjából 700 ezer euróba, azaz több mint 260 millió forintba fog kerülni. A hivatalos leleplezés 2024 folyamán várható, a tehetős vásárlók az első példányokat pedig 2025 elején kapják majd meg.