A Skoda első villanyautója egyben a legolcsóbb is a piacon

A Skoda megkezdte az elektromos Citigo árusítását nálunk is. A VW Up! alapokra épült kis villanyautó a jelenlegi kínálat legkisebb árcédulával rendelkező darabja.

Már rendelhető a Skoda első elektromos autója, a Volkswagen e-Up! alapokra épített Citigo e iV. Megjelenésre is hasonló a két kis városi elektromos, azonban van egy nagyon fontos különbség is: az árazás.

A villany Citigo ugyanis jelenleg a legolcsóbb elektromos a piacon a maga 6,549 millió forintos árcédulájával, ami állami támogatással máris 5,049 millió forintra módosul. Ezen a Porsche Bónusz finanszírozás még le tud faragni 300 ezer forintot, azaz végre itt van a régóta várt, 5 millió forintos ár alá éppen becsúszó elérhető árú elektromos autó!

Persze, a Citigo és az Up! egyaránt a parányi mini városi járgányok táborát gazdagítják, ám az elektromos kiképzésnek köszönhetően meglepően tágas belső térrel készülnek. Mindezek mellett a WLTP szabvány alapján lemért 225-274 km-es hatótáv is egészen elfogadható, egy ilyen járgánnyal úgyse kívánja az ember a vidéki rokonlátogatást túl gyakran.