Árverésen keres új gazdát Eleanor

A Tolvajtempó autós sztárját, magát a 67-es Shelby GT500-ból épített Eleanort árverezik el Amerikában. Legalábbis az egyik filmes példányt.

A 2000-es év egyik legnagyobb filmes dobása volt a Nicolas Cage-el újra feldolgozott Tolvajtempó. Számtalan érdekes autót láthattunk benne pörgős akciójelenetekkel, ám mind közül a legjellegzetesebb a Shelby GT500 alapra épített Eleanor.

Természetesen anno ilyen autó nem létezett, hiszen a 60-as és a 70-es évekre még nem volt jellemző a műanyag drasztikus mértékű felhasználása járgányokon, ám a film hatására mindenki Eleanor-t szerette volna a garázsában tudni, sokan pedig még azt is elhitték, hogy ez tényleg egy meglévő klasszikus.

Most viszont soha vissza nem térő alkalom előtt állnak a fanatikusok, ugyanis a Mecum aukciós ház kínálatában felbukkant az autó, vagyis pontosabban a 11 darab filmezésre épített sorozat egyik példánya. A szóban forgó darab ráadásul olyan fontos jelenetekben szerepelt, mint a kikötői üldözés és bizony ez az autó az, mellyel Cage először találkozik a film folyamán. Az állapota ráadásul teljesen újnak számít, pár éve esett át egy teljeskörű restauráláson, ami után csupán 145 kilométert tettek a filmes autó órájába.

Eleanor külső megjelenését egyébként anno Steve Sanford álmodta meg, a megvalósítást pedig a tuning mesterére, Chip Foose-ra bízták a megrendelők.

Az aukció érdekessége, hogy nem ez az első alkalom, hogy a Mecum eladásra kínál egy Eleanor példányt, hiszen 2013-ban már találtak új tulajdonost egy másik forgatásnál használt példány számára.