Elektromos lesz a Mercedes G-osztály is

A Mercedes G-osztály jövője eddig kérdéses volt, hiszen a mai trendek egyértelműen kétségbe vonják a létjogosultságát. Most viszont a Daimler vezetősége a villanyosítás mellett döntött.

A Mercedes G-osztály az autós világ egyik legkitartóbb modellje. Negyven év alatt csupán egyetlen generációváltás jellemzi az életútját, ami egyben bizonyíték az elnyűhetetlenségére is. A villanyos korszak kezdetén azonban még így is őskövületnek számít a maga gigantikus kocka jellemével, így egy ideje megy az agyalás, hogy vajon milyen jövője lesz az ikonikus csillagosnak.

A gyáriak eddig a végleges nyugdíjazás mellett érveltek, most viszont inkább a G-osztály villanyosításban látják a lehetőségeket, legalábbis erre enged következtetni Ola Kallenius vezérigazgató egy autóipari kongresszuson tett nyilatkozata. A vezér ugyanis nyíltan beszélt arról, hogy a G-osztály is része annak a villanyosítási projektnek, melyre tízmilliárd eurót tett félre a gyártó. A tervek szerint 2022-ig nem kevesebb mint tíz újabb elektromos modellt dob piacra a gyártó.