A kempingezőkre is gondol az angol villanyosított taxik gyártója

A LEVC leginkább a villanyosított angol taxik gyártásáról híres, de a vállalat jelen van a hasznogépjárművek piacán is. Most egy újabb területen próbálják ki magukat: irány kempingezni.

Az utóbbi időkben komoly globális terjeszkedést sürgető LEVC egyre több kategóriában próbálja megszólítani a vásárlókat. Most már ugyanis nem csak taxit kínálnak, hanem haszongépjárműveket is lehet vásárolni tőlük, sőt, nemsokára az átlag (nem fuvarozással foglalkozó) érdeklődők is megtalálhatják a hozzájuk passzoló darabokat a kínálatban. Hétköznapi használatra is alkalmas átiratokon dolgoznak a gyáriak.

Első körben egy kempingezésre kitalált VN5 (a jelenlegi London taxi) átirattal jelentkezett a Geely fennhatósága alá tartozó cég. A tető természetesen felfelé bővíthető, hogy kellően nagy „életteret” kapjanak a felhasználók, illetve a belső tér kialakítása is a pihenést illetve a praktikumot (például kihajtható asztalokkal) szolgálja majd.

A technikai specifikációkat egyelőre nem árulták el a gyártó képviselői, de annyit már most tudni lehet, hogy egy hibrid modifikációról van szó, mely tisztán elektromosan is képes közel 100 kilométert megtenni, a teljes hatótáv pedig 490 kilométerre tehető. Az e-Camper várhatóan idén év végén mutatkozik be hivatalosan, az értékesítés pedig jövő év elején kezdődik meg. Az ára az előzetes becslések szerint 73 ezer euró környékén alakul majd.