Három újdonságon is dolgozik egyszerre az Alpine

A Renault sportmárkájaként működő Alpine nemsokára alapos palettabővítésbe kezd. Most három új modellt is megmutattak, igaz még csak sejtelmes oldalnézeti képeken.

A Renault az elmúlt egy évben érezhetően tolta marketing szinten az Alpine márkát. Nem hiába, hiszen a cél egy a mostaninál jóval bővebb paletta kiépítése, amire a jelek szerint nem is kell már olyan sokat várni. A francia cég ugyanis most egy kedvcsináló képet tett közzé, melyen mindjárt három újdonság is felfedezhető.

Az első egyértelműen a kínálatot jelenleg jelentő A110 sportkupé utódja lesz, mely az előzetes pletykák szerint már teljesen elektromos hajtással lesz elérhető, a fejlesztés pedig a Lotus mérnökeivel közösen történik.

A második sejtelmes modell egyértelműen a szintén elektromosként újjáéledő Renault 5 továbbgondolt változata lesz méretes hátsó szárnyakkal és más sportos kiegészítővel. Lényegében a Renault 5 Turbo modern megfelelőjét kell majd elképzelni.

A harmadik újdonság a gyártó nagyobb méretű zászlóshajója lesz, mely a Renault csoport CMF-EV platformjára épül majd fel és olyan modelleknek terveznek vele konkurenciát állítani, mint a Porsche Taycan vagy éppen az Audi e-tron GT. Pontos megjelenési dátumokkal egyelőre nem szolgáltak a franciák, de a korábban elmondott ütemterv szerint 2024-re már piacon kell lennie az első újgenerációs Alpine modellnek.