Késnek a Minik, de a gyártó addig kirakósozásra hívja a vásárlókat

A globális nyersanyaghiány miatt sajnos a Mini sem tudja tartani a tervezett kiszállítási időpket, ami bizony bosszúságra adhat okot a vásárlóknál. Egy kedves kis játékkal próbálja most oldani a feszültséget a gyártó.

A méltán híres angol manufaktúra egy meglehetősen érdekes utat választott a megrendelők nyugalmának fenntartására. A brit cég kirakósokat fog küldeni minden ügyfél számára, aki a közelmúltban vásárolt tőlük autót.

Néhány szerencsés kiválasztott pedig olyan játékot kap majd, ami egy életnagyságú MINI-t fog ábrázolni. Ebből a verzióból eddig 350 darab került legyártásra, de a későbbiekben elképzelhető, hogy többen is kapnak a nagy darabszámmal rendelkező kiadásból.  Ennek az eljárásnak komoly okai vannak, ilyen például, hogy a vállalat rákényszerült a manuális váltóval rendelkező autók gyártásának szüneteltetésére, ami nyilvánvalóan nagy hatással van a kiszállítási időre.

A MINI USA szóvivője ezt nyilatkozta az esetről: „Az emberek azért vesznek MINI-t, hogy a bohókás, élvezetes vezetési élményt átéljék, pontosan ezért arra gondoltunk, hogy valami hasonló dolgot szeretnénk adni az ügyfeleknek amíg várnak.”