500 lóerős hibrid S-osztály a Brabustól

Nem csak a Mercedes-Benz csúcsmodelljeit tuningolja a német Brabus, hiszen ezúttal az S-osztály hibridhajtású változatát vették kezelésbe: az eredmény félezer lóerő!

Hibridhajtású limuzint tuningolt a német Brabus, az alapokat a Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid szolgáltatta. A konnektorról is tölthető hibridautó szériaváltozata sem gyenge, hiszen 422 lóerőre és 650 newtonméterre képes: ez egy 3 literes, turbós V6-os motor 333 lóerejéből és egy elektromotor 115 lóerejéből áll össze. A Brabus által kínált csomaggal azonban a hibrid S-osztály teljesítménye 500 lóerőre, a legnagyobb nyomatéka pedig 890 newtonméterre növekszik.

A teljesítményfokozást kizárólag a benzinmotor módosításával érték el, az elektromos hajtás a biztonság kedvéért változatlan maradt. Az S 500 Plug-in Hybrid ezzel 4,9 másodperc alatt sprintel százra, a végsebesség azonban a hibridrendszer érintetlensége miatt továbbra is 250 km/óránál korlátozott. A kétkedők megnyugtatására azonban a Brabus három év vagy százezer kilométer garanciát vállal az átalakításra.