Bitang erős változatot kapott a Mercedes-AMG GT R

Bár, a Mercedes az AMG GT-vel alapvetően magasra tette azt a bizonyos lécet, most egy német tuningműhely bizonyította be, hogy mindig van feljebb. Még a csúcsnak számító Black Editionnél is erősebb edíciót raktak össze a BSTC mesterei.

 

Míg a világ arra vár, hogy befusson a Mercedes AMG GT legújabb generációja, a jelenlegi szériában rejlő lehetőségeket sorra aknázzák ki a neves tuningműhelyek. A német BSTC például a teljesítményre ment rá elég meghatározóan a legújabb átiratával.

Nem az alap változatot, hanem a GT R variánst vették alapul, melynek 4 literes V8-as erőforrása alapból 585 lóerő leadására képes. Ezt a motort fújták fel új Weistec turbókkal és IPE leömlőkkel, meg persze szoftveres módosításokkal nem elhanyagolható, 903 lóerőre.

A BSTC átirata ezzel még az eddigi zászlóshajó, a Black Edition 730 lóerős teljesítményét is maga mögött hagyta. A tunerek az AMG paletta más modelljeiről is válogattak alkatrészeket, a hátsó szárny és a kovácsoltvas felni például a GT R Pro széria sajátossága.