Újszerű és megdöbbentő baleset-megelőző videóval próbálkozik a rendőrség

Megunta a magyar rendőrség, hogy a befogadhatóbbnak vélt humoros és megjátszott próbálkozásokkal nem ért célba baleset-megelőzés fronton. A legújabb videóban a valóságot és a tényeket mutatják be.

Az elmúlt években sokféle baleset-megelőző videót láthattunk már különböző forrásokból. Volt már óriásbábbal a telefonozás veszélyeire felhívó próbálkozás de láthattunk már megjátszott baleseteteket is , legtöbbször valamilyen szinten humoros körítésben. Most úgy döntött a rendőrség, hogy nem próbálkozik tovább színészekkel és jelenetekkel, hanem a valósággal próbálja meg belátásra bírni az autósokat.

A fenti filmben egy fiatalembert láthatunk, aki egyetlen felelőtlen tettével egy ember életét elvette, egy másikat megnyomorított, miközben öt családot tett tönkre. Ez a felelőtlen tett az volt, hogy ittasan ült volán mögé, ami miatt jelenleg is a börtönbüntetését tölti. De ne a börtön legyen továbbra sem a visszatartó erő, hanem a tudat, hogy egy ilyen „hiba” emberi életekbe kerülhet. Nem éri meg kockáztatni! Pénzt és tárgyat bárkinek vissza tudsz adni, időt és életet viszont nem!