Terepen érzi majd jól magát az új Subaru WRX

Nem Impreza, hanem csak simán WRX néven mutatkozik be nemsokára a Subaru új teljesítményorientált modellje. Egy hangulatos beharangozó videót már ki is adott a gyártó, bár sokkal okosabbak ettől még nem lettünk.

Ha Subaru és WRX, akkor sokaknak az Impreza ugrik be az STi megjelöléssel karöltve. Pedig most csak simán a három betűs kombinációt használja fel a japán gyártó a legújabb teljesítményorientált modelljéhez, melyhez már ki is adták az első kedvcsináló videót.

Technikai információkról még nagyon korai beszélni, ahogy még hivatalosan azt sem leplezték le, hogy pontosan milyen karosszéria típusról lesz szó. A meglehetősen pörgősre vágott videót kikockázva viszont leginkább egy emelt hasmagasságú sportszedán képe rajzolódik ki, azaz szerencsére nem az SUV vonatra száll fel most még a gyártó.

Az autó hivatalosan jövő hónapban, a New York-i Autószalonon debütál majd, az európai forgalmazás pedig nagyon kétséges. Talán hibrid formában elképzelhető lenne, bár ennek is ellent mond, hogy a gyártó érezhetően hanyagolja az elmúlt években az itteni piacot és igényeket.