Felbukkant egy Lamborghini Urus Performante is a dubaji rendőrség flottájában

Ha Dubaj, akkor sokaknak a mérhetetlen gazdagság, a felhőkarcolók látványa és a szupersportkocsik hada ugrik be. Persze, ott sem minden arany, ami fénylik, de a helyi rendőrség azért ad a látványnak, most például egy 666 lóerős Lamborghini Urus járőrautóval.

Dubaj sokak számára a gazdagság és a túlzások szinonimája. Nem hiába, az emírség erre építette fel a turistákat is vonzó imázsát, melyet minden ponton igyekszenek fenntartani. Ott van például egyből a helyi rendőrség, mely szinte minden évben büszkén mutatja be az új szupersportkocsi szerzeményeket. Persze, ezek többsége nem teljesít szolgálatot, csupán marketing célokkal kapták meg a jellegzetes matricázást, de előfordulnak olyan különlegességek is, melyekkel ténylegesen végeznek munkát a rend éber őrei.

Ilyen például egy most bemutatott Lamborghini Urus Performante modell is, melyet a márka közel-keleti kirendeltségének vezetője, Paolo Sartori adott át ünnepélyesen a rendőrségnek. Paolo azt is megjegyezte, hogy el van ragadtatva az immár több éve tartó együttműködéstől, mely természetesen az elkövetkező években is töretlenül folytatódni fog.

Na de mi lesz a dolga a 666 lóerős SUV fenevadnak? A polgármester és egyben a rendőrség vezetője, Mohammed bin Thani elárulta, hogy járőrfeladatokat fognak ellátni vele a város turisztikai szempontból kiemelt részein.

Látszik tehát, hogy a marketing ebben az esetben is elsőbbséget élvez, hiszen a Lamborghinin a gyártó elmondása szerint olyan módosításokat végeztek, mely bárhol bevethetővé teszi. Rejtett villogó, golyóálló fegyverszekrény, defibrillátor és eszközök praktikus tárolására átalakított csomagtér jellemzi az autót, sőt a hátsó szélvédő mögé még egy lehajtható digitális üzenőtáblát is elhelyeztek, mellyel más sofőröknek tudnak utasításokat adni.

Túlzás egy ilyen rendőrautó? Minden tekintetben az, de óriási marketing értéke van, ráadásul nem csak Dubajban. Pár hónappal ezelőtt ugyanis az olasz rendőrség is bemutatta a saját Urus Performante átiratát, melyet nem csak rendőrségi feladatokhoz, hanem például gyorsaságot igénylő szerv- és vérplazmaszállításra is használnak majd 2024 folyamán.