Új néven folytatja a Chrysler Voyager

Megjelent a Chrysler Voyager legújabb generációja, amelynek egyúttal új nevet is adott a gyártó: a konnektorról tölthető hibridként is elérhető kisbusz Pacifica néven folytatja.

Bemutatkozott a nálunk Chrysler Voyager néven ismert, az Egyesült Államokban Chrysler Town & Country néven forgalmazott kisbusz vadonatúj generációja, amely a továbbiakban Chrysler Pacifica néven kapható. A nyolcvanas évek óta Dodge és Plymouth emblémával is árulták a modellt, az európai piacon pedig Lancia Voyager néven is kapható volt az előző széria. A Pacifica név nem teljesen új, hiszen a Chrysler egy crossovert már kínált ezen a néven 2004-2008 között.

Az új Pacifica sokkal áramvonalasabb formájú az elődjénél, a karosszériája valamivel rövidebb, de szélesebb és magasabb lett a korábbinál. A tolóajtón keresztül megközelíthető utastérben az első és második sorban két-két, a harmadik sorban pedig három ülést találhatunk. Az újdonság alapmodelljét a Chrysler 3,6 literes, 290 lóerős V6-os benzinmotorjával és kilencfokozatú automata sebességváltóval szerelik. Konnektorról tölthető hibrid változat is készül ugyanezzel a V6-os benzinessel és egy villanymotorral, a 250 lóerős modell lítiumion akkumulátorát két órába telik feltölteni az otthoni hálózatról, és tisztán elektromos módban legfeljebb 50 kilométert képes megtenni az autó. Az európai forgalmazásról nincs szó, a Lancia kínálatában már egyébként is csak az Ypsilon található meg, de Fiatként még hozzánk is eljuthat a Pacifica.