Omoda néven lép a magyar piacra a kínai Chery

Az egyik legnagyobb kínai autógyártó-konszern, a Chery is szerencsét próbál a magyar piacon. Az Omoda 5 modellel próbálják meg majd megszólítani első körben a crossover vásárlókat.

A kínai autóipar terjeszkedése ma már nem ábránd, hanem kő keményen kézzel fogható valóság. Sorra jelennek meg az eddig számunkra teljesen ismeretlen márkák, ráadásul már nem csak a kimondottan befogadó piacokon (Németország, Norvégia), hanem konkrétan kicsiny hazánkban is.

Most például az egyik legnagyobb kínai konszern, a Chery jelentette be, hogy kapható lesz Magyarországon az egyik termékük. Ez a kínai piacon Omoda C5 néven kapható crossover, mely a Citroen által birtokolt jogok miatt nálunk Omoda 5 néven lesz elérhető. Méreteit tekintve nagyjából a Hyundai Kona konkurense lesz az újdonság, mely benzines, hibrid és tisztán elektromos formában is készül.

Fontos hozzátenni, hogy ma már a kínai autóipar nem az, mint amire sokan azonnal asszociálnak. Az Omoda 5 például nem csak a legkorszerűbb kényelmi és vezetést segítő megoldásokkal van telezsúfolva, de még biztonság terén is a legjobbak kínálja. Annyira, hogy az Euro NCAP öt csillaggal jutalmazta legutóbb az autó védelmét.

Jelenleg éppen az importőri tárgyalások folynak, de legfrissebb információink szerint közel már a megegyezés az egyik legnagyobb magyar kereskedői hálózattal, amiből akár még a héten újabb komoly bejelentés lehet.