Életjelet adott magáról a Chrysler

Bár a legtöbben arra tippeltünk volna, hogy a Stellantis nem ad már komolyabb esélyt az elmúlt években a kihalás szélére sodródott Chrysler márkának, most mégis egy új elektromos modellt készít elő a gyártó.

Nemrég tartotta meg a Stellantis az elektromos autókról szóló napját, melyen csaknem a csoportba tartozó minden márka számára került bejelentésre egy-egy újdonság. Még a halottnak hitt Chrysler sem maradt ki a szórásból!

Az elmúlt években egyre kevesebb eladást produkáló gyártó esetében még az is kérdés volt, hogy foglalkozik-e vele a jövőben érdemben a Stellantis, így nem kis meglepetést okozott, hogy máris előálltak egy újdonsággal, természetesen egy elektromos járgánnyal. Az egyelőre meg nem nevezett újdonság egy dinamikus vonalvezetésű crossover lesz kupészerűen lejtő tetővonallal, robosztus hátsó dizájnnal és az első fényszórókat összekötő világító díszléccel.

A belső térben a digitális kijelzőké a főszerep, abból ugyanis három is található a műszerfalra helyezve. Egy virtuális műszeregység a sofőr előtt, egy méretes középső egység az infotainment rendszernek és egy másik az első utas elé helyezve.

A technikai háttérről egyelőre annyit tudunk, hogy az STLA Large platformra épül fel az autó, az elektromos erőforrás meghajtásáról pedig kimondottan nagy, akár 118 kWh teljesítményű akkumulátorok gondoskodnak, ezzel lehetővé téve a közel 800 kilométeres villanyos hatótávot. Hivatalos premier dátum most még nincs.