Modena néven mutathatja be a Xiaomi az első autóját

A Xiaomi már évek óta készül az első elektromos autójuk piacra dobására, most pedig nagyon úgy néz ki, hogy célegyenesben van a projekt. Nemrég szivárogtak ki képek róla, illetve a kínaiak bejelentették azt is, hogy már elkezdték a prototípusok gyártását.

Az autóipar változása, főleg a villanyosítás terjedése lehetővé teszi, hogy olyan gyártók szálljanak be az iparba, akik eddig teljesen más területeken tevékenykedtek. Ilyen a mikromobilitás és a mobilkommunikáció terén már bizonyított Xiaomi is, mely nemsokára piacra dobja a saját elektromos autóját is.

Az évek óta tartó fejlesztés ugyanis a végéhez közeledik, legalábbis erre enged következtetni, hogy a Car News China magazin információi szerint már megkezdődött a prototípusok gyártása, melyeket még idén év végén az első széria változat összeszerelése követ majd.

A kínai forrás kitér arra is, hogy a Xiaomi elektromos autójának az elnevezése is megvan már. Az eddig MS11 néven futó projekt ugyanis bizonyos piacokon Modena néven kerülhet a szalonokba. Azért bizonyos piacokon, mert a globális használat problémákba ütközhet majd többnyire a Ferrari miatt is.

A hajtáslánc specifikációi egyelőre még nem teljesen ismertek, de azt már elárulták a márka képviselői, hogy az elektromos motor(ok) energiaellátásáról egy 101 kWh teljesítményű akkumulátor-csomag gondoskodik majd, mely akár 800 kilométeres hatótávot is lehetővé tesz a felhasználóknak.