Most már a házad energiaellátását is megoldhatják az ID modellek

A Volkswagen egy szoftverfrissítéssel lehetővé tette, hogy az ID modellek képesek legyenek az energia hálózatba visszatáplálására. A németek úgy számolják, hogy egy fullra töltött elektromos modell két napig képes így biztosítani egy komplett ház energiaszükségletét.

A Volkswagen bejelentette az elektromos ID modellek 3.5 verziószámú szoftverfrissítését, mely számtalan kis javítás mellett egy teljesen új funkció aktiválását is lehetővé teszi azon tulajdonosoknak, akiknek az autója a 75 kWh teljesítményű akkumulátorral van felvértezve.

Ez a funkció pedig nem más, mint a kétirányú töltés, azaz mostantól otthon nem csak tölteni lehet az autókat, hanem azok akkumulátoráról a ház energiaigényét is ki lehet elégíteni. Ennek persze van még egy feltétele: rendelkezni kell  otthon a HagerEnergy által gyártott S10 E Compact DC töltőállomással, amit egyébként a Volkswagen is telepít azoknak, akik jelzik az otthoni töltési lehetőség igényét.

A Volkswagen úgy számol, hogy egy átlagos háztartás energiaigénye nagyjából 30 kWh-ra tehető, így egy teljesen feltöltött ID modell akár két napig is képes biztosítani az áramot a lakók számára.

Fontos még, hogy a szoftver a hálózatba táplálást 20 százalékos akkumulátor töltöttségnél automatikusan leállítja, így nem történhet meg, hogy a ház teljesen lemeríti az autónkat, azaz továbbra is mobilisak maradhatunk, ha el akarunk menni otthonról.