Teherszállítóként is bemutatkozott a Toyota Yaris

Természetesen nem költöztetőcégek és több tonnás rakományokban gondolkodó vállalkozások lesznek a kis Yaris haszongépjármű célközönségei, de például a városi futárok könnyen megtalálhatják a számításaikat benne.

Mintegy egy évvel azután, hogy bemutatkozott a Toyota Yaris negyedik generációja, a japánok máris tovább bővítik a kínálatot. Most egy teherszállításra átalakított variáns mutatkozott be Spanyolországban a legfrissebb Év Autója címet birtokló modellből.

Igazság szerint nem kell nagy boszorkányságra gondolni, a gyáriak ugyanis kihajították a hátsó üléseket, a kopásálló anyaggal bevont padlót szintbe hozták a csomagtérrel és mindezt egy ráccsal le is választották az első két üléstől. Így 720 liternyi pakolhatóságot és 430 kilogrammos terhelhetőséget kapunk, ami bőven elegendő például városi környezetben üzemelő futárcégeknek, de kis szervizautóként is megtalálhatja benne a számítását a szemlélődő.

Két felszereltségi szinttel lép piacra a kis tehergép. Az alapnak számító Business Plus már tartalmazza a Toyota Safety Sense balesetmegelőző rendszerét, illetve a LED-es első fényszórókat és a 7 collos infotainment kijelzőt is. A nagymenő vállalkozók kérhetik az Active Tech felszereltséget is, mely bőr kormányt, LED-es hátsó lámpákat és nagyobb, 8 collos infotainment kijelzőt jelent tolatókamerával felvértezve, illetve ezen a szinten már jár a kulcs nélküli bejutás és indítás is.

Az ECOVan névre keresztelt újdonság meghajtásáról a már jól ismert 1,5 literes benzines erőforrásra épülő hibrid hajtáslánc gondoskodik 116 lóerős teljesítménnyel.