Roller után már elektromos robogót is gyárt a Seat

A Seat már régebben elhagyta a komfortzónáját és elkezdett a városi mobilitásra is koncentrálni. Ennek az első terméke volt pár éve az elektromos rollerjük, most pedig itt a sokkal élhetőbb villanyos robogójuk is.

Legutóbb a Cupra esetén tudtunk beszámolni arról, hogy milyen az, amikor egy autógyártó kicsit elhagyja a jól bejáratott utat. Most az anyacég, a Seat esetében is beszámolhatunk erről, hiszen tovább bővítették a városi mobilitást megcélzó almárkájuk, a Seat MO palettáját.

Eddig főként elektromos rollerekkel foglalkoztak ezen a néven, ám most itt az első komolyabb projektjük is, mely eScooter 125 néven lesz majd megvásárolható. Ez egy tisztán elektromos robogó, melynek elnevezése nem a lóerők számát vagy a köbcentit sejteti, hanem bizony az egy töltéssel megtehető hatótávot.

Az eScooter 125 meghajtásáról egy 12 lóerős villanymotor gondoskodik 240 Nm nyomatékkal, a végsebessége pedig 95 kilométer óránként. Érdekesség még, hogy az 5,6 kWh-s akkumulátor csomag könnyen kiszedhető a motorból, így akár otthonról is tölthető kényelmesen, nem kell konnektor környékén parkolóra vadászni az egész szerkezettel.