Felhagyhat a hagyományos autók gyártásával a Seat

Egy angol magazin került olyan információk birtokába, mely azt jelentheti, hogy tíz év múlva a Seat már nem hagyományos autós márkaként lesz jelen a piacon. Jön a rollerek, biciklik és a kétszemélyes városi négykerekűek kora a gyártó életében.

A Volkswagen csoport igazi fekete báránya manapság a Seat márka. Miért is? Nem igazán termel hasznot, nincsenek komoly elektromos törekvései és látványosan küzd a saját identitásával kapcsolatban. Egykor a spanyol gyártó a sportos vonalat képviselte, de ez a Cupra külön márkává cseperedésével okafogyottá vált, viszont az anyamárka és a Skoda mellett nem tud érvényesülni más kategóriákban sem.

Ebből a szempontból érthető, hogy egy meg nem nevezett belsős döntéshozó már most elkezdte felvázolni a márka jövőjét az Autocar magazinnak. Egy jövőt, mely drasztikus változtatásokat hozhat magával.

A forrás ugyanis arról számolt be, hogy a Seat felhagyhat a hagyományos autók gyártásával a jövőben, azaz 2035 környékén már csak rollereket, kerékpárokat és aprócska kétszemélyes járgányokat kínálna a vásárlóknak mintegy városi közlekedési alternatívaként.  Az informátor szerint ezzel kimondottan a fiataloknak kínálnak majd mobilitási megoldásokat és szolgáltatásokat.

Ennek a trendnek az előfutára lehet a Seat Mo is, a márka elektromos robogója, illetve a 2019-ben Genfben bemutatott Minimo is, illetve nem feledkezhetünk el az eddig bemutatott Seat kerékpárokról és rollerekről sem.