Megvan a hivatalos neve a Cupra kis elektromos városi járgányának

Tavaly mutatkozott be a Cupra kis elektromos hatch tanulmánya UrbanRebel Concept néven. A sorozatgyártású változat 2025-ben kerülhet a szalonokba Cupra Raval megjelöléssel.

A Volkswagen csoport sportos vonalát képviselő Cupra még tavaly rukkolt elő egy kimondottan fiatalos és kisméretű elektromos tanulmánnyal, mely UrbanRebel Concept néven került bemutatásra. Már akkor is sejteni lehetett, hogy komoly tervei vannak a koncepcióval a gyártónak, most pedig már be is bizonyosodott, hogy lesz belőle szériagyártású változat is.

Ennek a legfőbb bizonyítéka, hogy néhány kedvcsináló képecskével le is leplezték a modell végleges elnevezését, ami nem lesz más, mint Raval. A megjelölés Barcelona egyik ikonikus városrészére utal, ahol kortárs művészeti múzeumok és kulturális központok mellett felkapott design boltok és street art töltik meg a környező utcákat.

Az is kiderült, hogy a jelenlegi ütemtervek szerint 2025 folyamán kerül a kereskedésekbe az újdonság, melyet Spanyolországban gyártanak majd a többi MEB platformos Volkswagen és Skoda kisautók mellett. Az árát szeretnék 25 ezer euró környékén megtartani, de persze ez még két év alatt bármilyen irányba változhat.

A sorozatgyártású verziók technikai specifikációi egyelőre nem ismertek, de a tanulmány modell esetében tudni lehet, hogy egy 226 lóerős elektromos motor hajtja meg az első tengelyt, aminek köszönhetően az apróság 6,9 másodperc alatt képes teljesíteni a 100-as sprintet.