Rekorder a Kia: ennyi kijelző még sosem került egy autóba sem

A Kia legújabb elektromos tanulmánya egy igazi jövőbe mutató koncepció. Van itt elektromos hajtáslánc, önvezető funkció és tetőben végződő szélvédő. Persze a lényeg a beltérben található.

A Kia a Genfi Autószalonra kész modellek mellett egy érdekes elektromos tanulmányt is visz. Az egyelőre név és adatok nélküli koncepció járgányról írtunk már korábban, ám most megérkeztek az első képek is, amik több érdekes pontra is rávilágítanak.

Először is, érdemes kiemelni az autó orrát meghatározó LED-es keretet, na meg persze a szintén világító márkajelzést is. Természetesen nem csak a nappali menetfény, hanem a normál fényszóró is LED technikát használ, így sötétben igazi futurisztikus élményben lehet része a szemlélődőnek. Van még visszapillantó helyett kamera, na meg a tetőt is magába foglaló szélvédő, de ez már lassan megszokott lesz a tanulmányautók világában.

Az viszont nem megszokott, hogy valaki 5-nél több kijelzőt helyez el a beltérben (a Honda elektromos kisautó tanulmányához jár ennyi), márpedig a Kia meg sem állt 21 darabig. Persze, ezek nem nagy kijelzők, hiszen normál méretű képernyőkből ennyi egy távolsági buszon sem férne el, hanem inkább olyanok, mintha rengeteg mobiltelefont szurkáltak volna a műszerfalba. Mi a szerepe? Semmi, ezzel intenek be a srácok a manapság egyre inkább elharapódzó kijelző háborúnak.