Egyre többet mutat magából a Kia EV9

Nemsokára ténylegesen bemutatkozik a Kia legnagyobb elektromos SUV modellje, de persze addig sem maradunk kedvcsináló nélkül. A kocsi orrát és a sziluettjét mutatta most meg a gyártó.

Akárcsak a legtöbb gyártó, a Kia is felülről kezdi meg az elektromos paletta kiépítését. Már az EV6 sem nevezhető aprócska autónak, de méretét tekintve közel sem játszik egy ligában a nemsokára megérkező EV9-el, mely nemes egyszerűséggel a koreai gyártó elektromos SUV zászlóshajója lesz.

A március végén premierjét ünneplő járgányról egyelőre kimondottan szűkszavú a Kia, csupán annyit lehet tudni, hogy az EV6-hoz hasonlóan a gyártó saját akkumulátoros-elektromos modellek hordozására tervezett globális elektromos moduláris padlójára, az E-GMP-re épül fel.

Ha már technikai információkat még nem kaphatunk, a gyáriak elkezdték a kedvcsináló videók publikálását, melyen első körben az EV9 jellegzetes orrát és LED világítását ismerhetjük meg, illetve természetesen kapunk egy oldalsziluettet is a méretes villanyosról.