Két tanulmány mutatja be a Honda jövőképét

A Honda a CES 2024 rendezvényen két érdekes koncepciót is bemutatott, melyek közül az egyik ráadásul egy 2026-ban érkező elektromos autó előfutára. Az elektromos modellekre szánt új logót is leleplezték a japánok.

Javában dübörög Las Vegasban a CES (Consumer Electronics Show), ahol a gyártók minden évben új technológiai megoldásokat mutatnak be. A Honda idén nem aprózta el a dolgot és mindjárt két érdekes koncepciót hozott el, melyek a márka jövőt illető elektromos terveit hivatottak bemutatni.

A Saloon névre keresztelt újdonság megjelenésében a 70-es évek ék alakzatra törekvő dizájnelveit eleveníti fel egy futurisztikus vonulattal megfűszerezve. Emészteni kell az összképet, de a gyártó annyira bízik benne, hogy 2026-ban már a sorozatgyártású kivitelt tervezi bemutatni a most még 0 Series néven emlegetett elektromos modellcsalád első fecskéjeként.

Persze, a felfelé nyíló ajtók és az extrém orr- és hátsó kialakítás addig még változhat, de a Honda új formai irányzatát már magán hordozza a Saloon tanulmány.

A másik Honda koncepció a Space-Hub kisbusz, mely dizájn szempontjából a Saloon által is képviselt stílust képviseli. Hátul egymással szembefordított üléseket találhatunk, ami az óriási üvegfelületekkel együtt gigantikus térérzetet hoz magával. Érdekes részlet még a teljesen digitális műszerfal, melyen csak a lapított, “steer by wire” rendszerű, azaz a kerekekkel mechanikus kapcsolatba nem kerülő kormány képez külön egységet.

Az első tanulmánnyal ellentétben a Honda jelenleg nem tervezi felvezetni a palettára semmilyen formában a Space-Hub tanulmányt, azaz egyelőre csak bemutató jelleggel rakták össze, hogy ilyen lehetőségek is lehetnek majd valamikor a 0 Series elektromos modellcsaládban.

Mindezek mellett a japánok lelepleztek egy új emblémát is, mely kizárólag az elektromos Honda modelleken lesz megtalálható. A H, mint Honda ebben az esetben is megmarad, csak éppen a betű lényegesen szélesebbre lett rajzolva, illetve a két felső szár érezhetően jobban szétnyílik.