Jövőre jön az elektromos Megane crossover, kiadta az első kedvcsináló képeket a Renault

Hivatalosan 2022-ben mutatkozik be a Renault Megane következő generációja, mely egy elektromos crossover képében kerül majd fel a palettára. Most megérkeztek az első kedvcsináló képek is.

A tavalyi Megane eVision koncepció széria változata lesz a franciák kedvelt modelljének következő generációja. Bizony, crossoveresítés és villanyosítás vár a Renault üdvöskéjére, ráadásul nem is olyan sokára! A hivatalos premier jövő év elején esedékes, ám a gyártó már meg is kezdte a képek és az információk kiszivárogtatását.

Persze, így első körben nem kapunk sokat egyikből sem. Kívülről a járgány hátsó, vékonyra húzott lámpáit csodálhatjuk meg, na meg persze az új Renault logót, mely 2024-ben már a paletta minden modelljén megtalálható lesz majd.

A belső térben a digitális megoldások túlsúlya szúrhat szemet, azaz az infotainment kijelző és a műszeregység szinte elválasztás nélkül találkozik egymással. Az összefüggő felületbe csak az indítókártya tartó rondít valamelyest bele. A műszerfal alsó részén található a mobiltelefonnak szánt fiók, mely természetesen vezetéknélküli töltőként is működik.

A hajtásláncot még nem ismertette a Renault, de az eVision tanulmány a Nissan által is használt CMF-EV platformra épült fel, a padlólemezbe pedig egy 60 kWh-s akkumulátor csomag került. Ez látja el kellő energiával az első tengelyhez kapcsolt 218 lóerős villanymotort. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a széria változat nem kínál majd esetlegesen erősebb, kétmotoros variánsokat is!