Opelként tesztelik az új elektromos Volkswagent

A Volkswagen ID.4 közúti tesztelése már javában tart, erről egy új fényképsorozat árulkodik. Ne tévesszen meg a külcsín, a VW mostanság előszeretettel alkalmaz Opel álcázó szettet az autóira.

Elsőre azt híhetnénk, hogy egy új Opel modellt sikerült lencsevégre kapnia valakinek tesztelés közben, pedig a helyzet teljesen más. Ez bizony az elektromos VW ID.4 egyik prototípusa a konkurencia vonásaival álcázva.

A hivatalosan júniusban bemutatásra kerülő elektromos ugyan arra a MEB padlólemezre épül, mint a már megismert ID.3, ám annál lényegesen nagyobb lesz. Mintegy 4,6 méteres hosszúságról van szó, tehát az ID modellcsalád következő tagja valahová a Tiguan és a Tiguan Allspace közé lesz sorolható a mérete alapján.

Az is kiderült már, hogy két elektromos motorral és alapáron e-AWD összkerék meghajtással lesz majd megvásárolható, a teljesítménye pedig 306 lóerőre tehető. Az ID.3-hoz hasonlóan a nagytestvér is három akkumulátor teljesítménnyel lesz elérhető, a legnagyobb csomag pedig akár 550 kilométernyi autózást is lehetővé tesz, ha teljesen „feltankolunk” indulás előtt.

(forrás: Carscoops)