Két elektromos motorral és 109 lóerős teljesítménnyel jön a Jazz hibrid Európába

A Honda eddig sem titkolta, hogy az új Jazz generáció Európában elérhető lesz hibrid hajtással is, ám azt még csak most árulták el, hogy pontosan miről is van szó.

A Honda Jazz legújabb generációja Európában a szokványos belsőégésű motorok mellett elérhető lesz hibridként is. Most ennek a specifikációiról rántotta le a leplet a gyártó.

A rendszer alapját az 1,5 literes benzines i-VTEC motor képezi majd, melyhez mindjárt két elektromotort társítanak a japánok. Ezek közül csak egyik vesz majd részt közvetlenül a hajtásban, a másik a generátor szerepét vállalja magára. A hibrid rendszer összteljesítménye így 109 lóerő lesz majd 253 Nm nyomaték mellett, ami 9,4 másodperces 100-as sprintet és 174 kilométeres óránkénti végsebességet biztosít a kis Jazz számára.

Látszik, hogy a Honda nem a teljesítményre hegyezte ki a dolgokat, viszont így a fogyasztást legalább barátságos szinten tudták tartani. A Jazz hibrid csupán 4,5 liternyi benzint kér majd 100 kilométerenként, a tisztán elektromosan megtehető hatótáv pedig még nem ismert.