Nem csak új márkaarculatot, hanem felfrissített Opel emblémát is hozott az új Mokka

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az Opel lényegében egy teljesen új időszámítás kezdetének szánja a Mokka premierjét, hiszen a komplett márkaarculat megújul általa. Most kiderült, hogy bizony ez az emblémát is magába foglalja.

Az új Mokka érkezése nem csak egy új, elektromosként is kapható SUV modellt jelent az Opel számára, hanem bizony a teljes megújulást is magával hozza az újdonság. Az új márkaarculatról már korábban egy írásban beszámoltunk, viszont most, hogy megérkeztek a közelebbi képek is, nem mehetünk el az embléma megváltozása mellett sem.

Mert, bizony mostantól egy új megoldást használ majd a PSA fennhatósága alatt álló német márka az autói megjelölésére. Első ránézésre ráadásul azt hihetnénk, hogy ez csak egy marketing fogás, és nem változott semmi, jobban megfigyelve viszont pontosan megfigyelhetők az újítások.

A villámot körül ölelő kör pereme például lényegesen vékonyabb lett, az eddig a karima felső részében elhelyezett Opel felirat pedig az alsó részre került. Szintén az összképet befolyásoló változtatás, hogy a karima most már nem kifelé, hanem éppen ellenkezőleg befelé lejt, így tovább erősítve a villám motívum 3D-s hatását.

Az Opel emblémája utoljára 2017-ben változott meg, a gyár fennállása óta pedig nagyjából 50 féle változattal találkozhattunk eddig.