Luxusterepjárókat kaptak a magyar határőrök

Mivel egy nemzetközi együttműködés részese Magyarország is, így a Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség új szolgálati autókkal támogatta meg a határőrséget. Land Rover Discovery Sport modellekkel is járőröznek ezentúl a rendőreink.

Új, ráadásul nem is akármilyen szolgálati járművekkel gazdagodott a magyar rendőrség, ám most nem állami beszerzésről, hanem nemzetközi támogatásról van szó. A Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség, egy szervezet, mellyel hazánk is együttműködik, új csúcskategóriás terepjárókat adott át a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád megyei rendőrségnek.

A Land Rover Discovery Sport modellek magasan felszerelt példányaival határőr feladatokat látnak majd el igencsak prémium körülmények között a rend éber őrei. Egy ilyen autó nagyjából 13 millió forintba kerül újonnan, a Police.hu által közzétett képek alapján viszont a most átadott autók lengyel rendszámmal és jelöléssel rendelkeznek, így valószínűleg csak kölcsönbe kapta őket meg a rendőrség. Ez annyit tesz, hogy ha nálunk már ellátták a feladatukat, más ország kötelékébe kerülnek, azaz rotálódik a flotta az Ügynökség által támogatott tagországok között.