40 éves a Corsa, limitált szériával ünnepel az Opel

Szinte hihetetlen, de már 40 éve annak, hogy bemutatkozott az Opel Corsa legelső generációja. A németek kisautója hosszú utat járt be azóta, voltak bőven sikersztorik is ezekben az évtizedekben. Az ünneplési alkalom tehát adott, be is mutattak gyorsan egy különleges limitált szériát a gyáriak.

Immár 40 éve annak, hogy 1982-ben bemutatkozott az Opel kimondottan városi használatra szánt kisautója, a Corsa. Az autó akkor azonnal sikersztorinak számított, ahogyan a következő generációk sikere sem maradt el, eddig összesen 14 millió Corsa (Angliában korábban Nova) gurult le a gyártósorokról.

Adott tehát egy kerek szám, amit egy nagy gyártónak illik megünnepelnie. Ezt a németek is tudják, ezért be is mutatkozott gyorsan egy limitált széria, mely stílusosan csak 1982 példány erejéig fog készülni (plusz ezer darab Vauxhall emblémával is).

A különleges szériát a speciális vörös fényezéséről (ezzel az A Corsa jellegzetes színére utalnak) és a fekete tetőről, tükörházról, illetve felnikről lehet megismerni. Belül retro kárpitozással ellátott sportüléseket találhatunk, illetve a műszerfalon feltűnik a számozott plakett is értelemszerűen.

Bár az új Corsa kapható belsőégésű motorral és elektromos formában is, az ünnepi széria csak az utóbbi formációban rendelhető online előjegyzés után. Érdemes sietni, mert bizony 1982 darab a nagy európai piacon pillanatok alatt el fog fogyni!