Mobiltelefonon is elérhető a GM virtuális őrangyala, nem csak GM gyártmányok tulajdonosainak

Amerikában már telefonos applikációként is elérhető az OnStar Guardian rendszer, ráadásul most már General Motors által forgalmazott autó sem kell hozzá.

Az OnStar rendszer nálunk főként a 2016 után gyártott Opel tulajdonosok számára lehet ismerős. Ez a GM központi asszisztense, melyet használva probléma esetén egy operátor segítségével kaphatunk segítséget, vagy éppen útbaigazítást.

Amerikában a szolgáltatás tavaly egészült ki az OnStar Guardian alkalmazással, mely az eddigi rendszert egészítette ki mobiltelefonspecifikus tulajdonságokkal, azaz már nem kell mindent elmagyarázni a kezelőnek, hanem az applikáció menüpontjait használva egyből a tárgyra is lehet térni. Ezen felül a szolgáltatás képes riasztani a mentőszolgálatokat, ha balesetet észlel, azaz a telefon érzékelői olyan mozgásokat jeleznek, melyek ilyen esetekben jellemzőnek számítanak.

Most a General Motors elérhetővé tette az alkalmazást olyan autósok számára is, akik nem rendelkeznek GM termékekkel, azaz innentől kezdve az applikáció csak a telefon érzékelőire hagyatkozik menet közben, az autótól nem vesz át közvetlenül adatokat. Egyelőre csak Amerikában használható ilyen kötetlenül a Guardian, ám életmentő funkciói miatt hasznos lehetne a globális elrajtoltatása is. Csak aztán kerüljük a telefon dobálását a kocsiban a fals riasztásokat elkerülendő!